Selendi Doğal Maden Suları

Bilgilendirme

SELENDİ DOĞAL MADEN SUYU - GEDİZ MİNERA DOĞAL MADEN SUYU
- Dünyada ençok içilen DOĞAL MADEN SULARI nın enbüyük özelliği
DÜŞÜK SODYUM ORANLI olmalarıdır. Ülkemizdeki DOĞAL MADEN SULARI nın genel özelliği SODYUM ORANLARININ yüksek oluşudur. Buna mukabil bizim ürettiğimiz SELENDİ DOĞAL MADEN SUYU ve GEDİZ MİNERA DOĞAL MADEN SUYU nun SODYUM ORANI 38.4 mg/lt dir. DÜNYADA 50 mg rımın altında olan sodyum oranı DÜŞÜK SODYUMLU gruba girmektedir. Bizim faydalı mimerallerimizin oranı da yüksektir. Onun için etiket üstünde vurgulandığı üzere BİKARBONATLI - KALSİYUMLU- MAGNEZYUMLU DOĞAL MADEN SUYU yazılmaktadır. Ayrıca yönetmelik gereği içindeki minerallerin toplamı 1.000 mg geçen firmalar ETİKET ÜZERİNDE DOĞAL MADEN SUYU ibaresini kullanıyor. Bizim toplam mineral oranımız 1.314.05 mg/lt olduğu için DOĞAL MADEN SUYU yazabiliyoruz. Mineral toplamı 1.000 mg altında olan firmalar yönetmelik gereği DOĞAL MİNERALLİ SU yazıyorlar.

AROMALI ÇEŞİTLERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
- %100 DOĞAL MADEN SUYUNDAN ÜRETİLİYOR OLMASI
- %100 PANCAR ŞEKERİYLE ÜRETİLİYOR OLMASI (GDO İÇERMEZ)
- DÜNYANIN EN BÜYÜK AROMA FİRMALARIYLA ÇALIŞIYOR OLMAMIZ
(DÖHLER - WİLD - SYMRISE)

GAZUZZO KARIŞIK AROMALI GAZOZ - DANDY DAMLA SAKIZ AROMALI GAZOZ un ORTAK ÖZELLİKLERİ
- %100 PANCAR ŞEKERİYLE ÜRETİLİYOR OLMASI
- DAMAK TADIMIZA UYGUN HİJYENİK ŞARTLARDA ÜRETİLMESİ
- DÜNYANIN ENBÜYÜK AROMA ÜRETİCİLERİNDEN SYMRISE İLE ÇALIŞILMASI



Peki Bunları Biliyormuydunuz ?

Günlük içilmesi gereken suyun doğal mineralli su(maden suyu) olarak alınması birçok avantajlar sağlar. Öncelikle, sağlıklı bir su metobolizmasının sağlıklı bir vücutta sürdürülmesi garantiye alınmış olur. Ayrıca, günlük alınması gereken minerallerin bir kısmı belli düzeylerde karşılanmış olur. Bununda ötesinde kişilerde var olan bazı fonksiyonel rahatsızlıklar(mide yanması, böbrek taşı oluşumuna eğilim gibi) üzerinde yararlı etki elde edilir. Daha da önemlisi bazı hastalıkların (örneğin; osteoporoz gibi) doğrudan veya dolaylı tedavisi de sağlanabilir. Bu etkiler için günde en az 1,5 litre mineralli suyun içilmesi gereklidir. Böylelikle; bir yandan günlük su gereksinimimizin bir kısmı karşılanırken, diğer yandan da yararlı etkiler elde edilebilir.
Mineralli sularda, en yoğun bulunan elementler, kalsiyum , magnezyum, sodyum ve klordur. Daha az bulunanlar, potasyum ve flor, bazende iyottur. Ayrıca, mineralli sularda sık olarak bikarbonat ve daha az da sülfat iyonları bulunur. Söz konusu minerallere olan gereksinim yaşamın bazı dönemlerinde(örneğin, gençlik, çocukluk, yaşlılık gibi) özellikle artar. Bu dönemlerde mineralli suların içilmesi daha çok önem kazanır.
Mineralli sularda bulunan minerallerden kalsiyum osteoporozun önlenmesi ve tedavisinde etkindir. Güçlü kemik yapısı oluşması, kan pıhtılaşması ve sinir uyarılarının iletilmesinde rol oynar. Magnezyum kan ve sinirsel yorgunluğun önlenmesinde etkindir ve sağlıklı kalp fonksiyonu için gereklidir. Sodyum, su ve elektrolit dengesi, asit-baz dengesi ve uyarı iletiminde rol oynar. Sindirimde yardımcıdır. Potasyum, hücre metabolizmasında ve vücuttaki su dengesinde görev yapar. Florür, diş çürüklerinin önlenmesinde etkilidir ve sağlıklı kemik ve dişler için gereklidir. İyot, troid bezinin sağlıklı çalışması için gereklidir, eksikliğinde troid bezinin büyümesi(guatr) görülür. Klor, su ve elektrolit dengesi ve sindirimde sodyum ile birlikte görev üstlenir.

Maden Suyu’nun(mineralli su) Avantajları
• Sağlıklı yaşam desteği ve sağlıklı koruma
• Mineral eksikliğini giderme, mineral gereksinimi karşılama
• Bazı hastalıkların doğrudan veya destekleyici tedavisi
• Bazı rahatsızlıkların giderilmesi ve önlenmesi

Doğal Mineralli Sularda Mineraller ve Sağlık Açısından Önemleri
Kalsiyum : Kemik ve diş sağlığı, kan pıhtılaşması, sinir uyarılarının iletimi
Magnezyum: Kalp sağlığı, kas ve sinir sağlığı ve enerji üretimi
Sodyum : Su-elektrolit dengesi, sindirim, asit-baz dengesi, uyarı iletimi
Potasyum : Hücre metabolizması, su dengesi
Florür : Diş ve kemik sağlığı
İyodür : Troid bezi fonksiyonları
Klorür : Su-elektrolit dengesi, sindirim
Bikarbonat : Sindirim, asit-baz dengesi
Sülfat : Sindirim safra kesesi ve fonksiyonların uyarılması
Bikarbonat, sindirimde özellikle mide fonksiyonlarını destekler ve hem midede hem kanda asit baz dengesinde rol oynar. Sülfat ise sindirimde daha çok karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını destekler ve kalın bağırsakların uyarılmasını sağlar.